Start arrow Przepisy kulinarne arrow Ryby arrow Karp pieczony z pieczarkami
Losowy obraz
Menu witryny
Start
O firmie
Certyfikaty
Napisali o nas
Historia
Oferta
Kontakt
Szukaj
Przepisy kulinarne
Galeria
Multimedia
Dożynki 2006
Zaloguj się
Login

Hasło

Pamiętaj
Zapomniałeś hasła
Gościmy
Odwiedza nas 7 gości
Licznik odwiedzin
odwiedziło nas 912299 osób
Karp pieczony z pieczarkami PDF Drukuj E-mail
Dodał: Administrator   
piątek, 09 września 2005
Karp pieczony z pieczarkami


  • 1 kg karpia
  • sól
  • pieprz
  • 100 g cebuli
  • 100 g pieczarek
  • 50 g masła

Sprawionego karpia na godzinę przed pieczeniem posolić, posypać pieprzem. Wysmarować żaroodporny półmisek masłem, ułożyć rybę, obsypać drobno pokrojonymi pieczarkami i cebulą, skropić masłem, wstawić do piekarnika na 25-30 minut. Podczas pieczenia rybę skrapiać masłem 2-3 razy. Podawać z sezonową surówką.

« wstecz